Ford pakt ook uit op de IAA met vans

Naast een nieuwe truck, toont Ford op de komende IAA tal van nieuwigheden en primeurs over de gehele bestelautolijn. Er komt een mild-hybride versie van de twee tons Transit, een plug-in hybride, nieuwe data-services en een Raptor variant van de Ranger.

Kenmerk van die twee tons versie is de verbeterde 2,0-liter EcoBlue dieselmotor en klanten kunnen opteren voor 48-volt mHEV-technologie op de handgeschakelde bedrijfsauto’s om nog zuiniger te rijden, met name bij stop-start-verkeer in steden. Het mHEV-systeem wint bij afremmen energie terug, slaat die op in een 48-volt lithium-ion batterij en gebruikt deze energie voor het ondersteunen van de motor of als voeding voor elektrische systemen.

Ford’s nieuwe Transit Custom PHEV beschikt over een  hybride systeem, waarmee naar verwachting meer dan 50 kilometer volledig elektrisch en dus uitstootvrij kan worden gereden. De aandrijflijn bestaat onder meer uit de 1,0-liter EcoBoost benzinemotor die in dit geval fungeert als range-extender. De EcoBoost motor laadt het accupakket op bij het afleggen van langere afstanden tussen de oplaadpunten. De actieradius bedraagt meer dan 500 kilometer.

De in Hannover getoonde productieversie van de PHEV heeft een compact watergekoeld lithium-ion batterijpakket geplaatst onder de laadvloer, waardoor het volledige laadvolume gelijk is aan de normale uitvoering van de Custom. De Transit Custom PHEV beschikt over het geheel nieuwe interieur van de nieuwste Transit Custom, met geheel aan de PHEV toegewijde informatiedisplays. Het on-board modem behoort tot de standaarduitrusting, zegt Ford.

Data Service

Ford kondigt in Hannover twee nieuwe connected fleetmanagement oplossingen aan. De diensten zijn ontwikkeld op basis van data verzameld via diverse fleets, variërend in grootte en opererend in diverse bedrijfstakken, plus Ford’s eigen kennis en expertise van eigen modellen en productdata.

Ford Telematica levert fleetmanagers een web-based applicatie waarmee ze de beschikbaarheid en inzet van hun bedrijfswagens kunnen optimaliseren, evenals kostenbeheer en chauffeursmanagement. Bovendien zal Ford Data Service de mogelijkheid bieden aan fleetmanagers om dienstaanbieders van derde partijen toegang te bieden tot OEM-grade voertuigdata – waarbij data direct vanuit de auto naar de cloud wordt verstuurd – waardoor ze hun eigen fleetoplossingen kunnen ontwikkelen.

Ranger Raptor

Na het debuut op Gamescom in Keulen, bestormt de nieuwe Ranger Raptor nu het autopubliek in Hannover. De Ford Ranger Raptor wordt aangedreven door een Bi-turbo versie van de 2,0 liter EcoBlue dieselmotor, met een vermogen van 213 pk en 500 Nm aan koppel. Een flinke dosis uitstraling, opvallende stylingdetails en een door Ford Performance ontwikkeld chassis voor serieus off-road rijden op hoge snelheid zijn kenmerken van de nieuwe Ford Ranger Raptor.

DEEL HET