Honderd elektrische Volvo vrachtwagens erbij voor DFDS

Het grootste logistieke bedrijf van Europa, DFDS, heeft een order geplaatst bij Volvo voor honderd elektrische vrachtwagens. Deze komt bovenop een eerdere order van 125 stuks. Hiermee krijgt DFDS de grootste vloot zware elektrische vrachtwagens van heel Europa.

Het gaat hierbij om zowel de FH Electric als de FM Electric. De eerste 95 stuks van de eerste order zijn ondertussen uitgeleverd. Deze rijden in Nederland, België, Zweden, Denemarken en Litouwen. De overige dertig exemplaren worden binnenkort uitgeleverd. DFDS heeft echter al zoveel vertrouwen in de elektrische vrachtwagens van Volvo dat er nu nog eens honderd stuks zijn besteld.

“Ik ben er erg trots op dat we onze nauwe samenwerking met DFDS kunnen voortzetten”, aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks. “Deze order voor nog eens honderd elektrische Volvo trucks is een bewijs van hun vertrouwen in ons bedrijf. De grote toename van de elektrische truckvloot van DFDS laat zien dat emissievrij vervoer hier en nu een levensvatbare oplossing is.”

DFDS ziet een groeiende vraag naar duurzame transportoplossingen. De elektrische vrachtwagens passen naadloos in deze vraag. Volgens DFDS heeft het bedrijf vorig jaar op deze manier alleen al 1.516 ton aan schadelijke uitstoot voorkomen. In 2030 wil DFDS een kwart van zijn wagenpark geëlektrificeerd hebben.

DEEL HET