Hyzon bouwt 15 waterstoftrucks voor Groningen

Hyzon Motors Inc. heeft vandaag aangekondigd dat de productie van 15 emissievrije waterstofvoertuigen voor de gemeente Groningen is begonnen in de Groningse productiefaciliteit van Hyzon.

Na de overname van Holthausen door Hyzon in de zomer van 2020, bouwden betrokkenen een productiefacliteit op in een bestaande industriële hal in Winschoten.

De order van 15 waterstofvoertuigen bestaat uit 10 emissievrije middelzware en zware vrachtwagens voor gemeentelijke doeleinden, waaronder water-, vuilnis-, haakarm-, kraan- en bestelwagens en vijf emissievrije bestelwagens. De levering van de eerste voertuigen wordt in het derde kwartaal van 2021 verwacht. De overige voertuigen zullen naar verwachting eind 2021 worden geleverd.

De gemeente Groningen heeft meer dan 300 voertuigen in haar wagenpark, waaronder 10 voertuigen die eerder van HCT zijn overgenomen. HCT heeft eerder al nauw samengewerkt met de gemeente Groningen voordat de joint venture met Hyzon van start ging. Groningen staat bekend als de Energiestad van Nederland. Al meer dan 10 jaar investeert Groningen in duurzaamheidsmaatregelen zoals het verbeteren van openbare gebouwen, energie-efficiënte straatverlichting en alternatieve brandstoffen voor het wagenpark van de stad.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten