London Taxi als hybride bestelauto

Helemaal elektrisch is hij dus (nog) niet, maar na de lancering in het Verenigd Koninkrijk afgelopen november, komt LEVC (London Electric Vehicle Company) nu met zijn nieuwe elektrische bestelwagen, de VN5, naar Europa. 

De VN5 van LEVC maakt gebruik van dezelfde bewezen eCity range-extender aandrijflijntechniek die wordt gebruikt in de elektrische taxi TX.  Dankzij eCity heeft de VN5 een puur EV-bereik van 98 km en een totaal flexibel bereik van meer dan 489 km. De zuiniger bestuurder kan volgens de WLTP-methodologie* een puur EV-bereik in de stad van 122 km bereiken, zegt de fabrikant, die met deze bestelauto met name doelt op het koerierssegment.  

En met de mogelijkheid om in 30 minuten van leeg naar 100 procent op te laden dankzij de 50kW DC-laadcapaciteit, kan er volgens LEVC volledig worden opgeladen in de tijd die nodig is voor het laden/lossen bij het bedrijf of tijdens een korte pauze van de bestuurder, die dan daarna weer op weg kan om door te werken. Dankzij de lange onderhoudsintervallen van 40.000 km van de VN5 wordt de tijd dat de auto van de weg is verder tot een minimum beperkt.

De laadruimte van de VN 5 bedraagt 5,5 m³.  Daarmee biedt deze bestelauto  gemakkelijk plaats aan twee Euro2/3-pallets (1000 x 1200 mm) met een bruto/netto laadvermogen tot 830/735 kg. Hij is gebouwd met een grote laaddeur aan de zijkant (waardoor een pallet aan de zijkant kan worden geladen) en een 60/40 gedeelde deur aan de achterkant om het laden en lossen voor de chauffeur gemakkelijk te maken.

Daarnaast heeft LEVC met een aantal toonaangevende ombouwers in Europa samengewerkt om ervoor te zorgen dat de VN5 kan worden uitgerust met stellingen, dakdragers, lichtbalken, thermogeregeld transport en andere op maat gemaakte aanpassingen die door klanten in deze sector worden gevraagd. Geautoriseerde partners zijn onder meer Bott, Sortimo, Modul-System en Paneltex. 

De LEVC VN5 is inmiddels in Nederland leverbaar; momenteel zijn er 3 dealerlocaties (Rotterdam, Lijnden en Ruurlo), plus nog veel meer op komst. LEVC wil zo snel mogelijk zijn belofte nakomen om ervoor te zorgen dat klanten in de toekomst nooit verder dan 45 minuten naar een geautoriseerd LEVC servicepunt hoeven te rijden.

DEEL HET