Renault Trucks onthult nieuwe elektrische trucks

Renault Trucks heeft de modellen van zijn 100% elektrische heavy-duty range onthuld. De Renault Trucks E-Tech T en C, die als eerste het nieuwe logo van de fabrikant dragen, zullen vanaf 2023 in serie worden geproduceerd in de fabriek van Renault Trucks in Bourg-en-Bresse. Ze zijn per direct beschikbaar voor pre-ordering.

De introductie van de volledig elektrische vrachtwagens van Renault Trucks is een belangrijke stap in het streven van de fabrikant om het vrachtvervoer over de weg koolstofvrij te maken. Renault Trucks is nu de enige in de markt met een aanbod van elektrische mobiliteit voor alle doeleinden: van stadslogistiek met een cargo bike van 650 kg tot een elektrische trekker en bouwvrachtwagen van 44 ton, waarvan het ontwerp nu wordt onthuld.

Eigen design

Deze nieuwe modellen, die bestemd zijn voor regionaal transport en constructie, hebben een design dat past bij hun elektrische motorisering. De ontwerpers van Renault Trucks introduceren enkele wijzigingen aan de voorzijde, maar behouden een perfecte algemene harmonie.

Allereerst hebben de Renault Trucks E-Tech T en C de kenmerkende design elementen van de overige elektrische trucks van het merk: blauwe wieldoppen, een verticale streep op de zijkanten van de vrachtwagen en de Renault Trucks E-Tech badge aan de voorzijde. Ze zijn ook uitgerust met een nieuwe embleemplaat,uitgevoerd in blauw.

Om de veiligheid te verhogen is de voorzijde van de voertuigen 115 mm naar voren gebracht en zijn er radars aan de zijkanten geplaatst. Het chassis is tevens uitgerust met een intrekbare trede die de ruimte voor de batterijen maximaliseert.

De grille is volledig herzien, waarbij de ontwerpers van Renault Trucks zich hebben laten inspireren door de wereld van de elektronische muziek, met een patroon dat doet denken aan een equalizer. Om dit elektromechanische effect te versterken, is de voorzijde van de voertuigen volledig gespoten.

Prestaties

De elektrische Renault Trucks zijn leverbaar met vermogens tussen 330 en 490 kW (450 tot 666 pk) en met accupakketten van 180 tot 540 kWh. Dit bereikt Renault Trucks door de trucks te leveren met twee tot 6 accu's, al naar gelang de behoefte en de inzet. Hiermee bereiken de trucks volgens fabrieksopgave een actieradius van 300 kilometer. De trucks worden geleverd als 4x2 en 6x2 trekker en als 4x2, 6x2 en 8x4 bakwagen. Het maximale GVW bedraagt 50 ton en er is een keuze uit drie PTO's.

Verkoop is gestart, levering duurt nog even

De Renault Trucks E-Tech T en C zijn nu al te bestellen bij de dealervestigingen van Renault Trucks in Europa. Transporteurs die een elektrisch voertuig uit het zware gamma willen aanschaffen, kunnen nu al de eerste productieplaatsen reserveren. De productie van de Renault Trucks E-Tech T en C start eind 2023 in Bourg-en-Bresse, Frankrijk.

DEEL HET