Volvo start serieproductie elektrische 44 tons trucks

Volvo begint met de serieproductie van de elektrische versies van haar belangrijkste modellen: Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX. Deze trucks kunnen een totaalgewicht van 44 ton aan en de drie modellen vertegenwoordigen ongeveer twee derde van de verkoop.

De serieproductie van Volvo's zwaarste elektrische trucks start in de Tuve-fabriek in Göteborg, Zweden en volgend jaar volgt de fabriek in Gent, België.  Volvo produceert de elektrische trucks op dezelfde lijn als zijn conventionele trucks, wat een hoge productieflexibiliteit en efficiëntiewinst oplevert. De accu's worden geleverd door de nieuwe accu-assemblagefabriek van Volvo Trucks in Gent.

Snelle vraagtoename

De vraag naar elektrische vrachtwagens neemt op veel markten snel toe, zegt Volvo. Een van de drijvende krachten is de noodzaak voor vervoerders om over te schakelen op fossielvrije transporten om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Het elektrische aanbod van Volvo Trucks zou momenteel ongeveer 45% van alle in Europa vervoerde goederen kunnen bestrijken, zegt de fabrikant.

 "We hebben ongeveer 1.000 eenheden van onze zware elektrische trucks verkocht en meer dan 2.600 van onze elektrische trucks in totaal. We verwachten dat de volumes de komende jaren aanzienlijk zullen toenemen. Tegen 2030 moet minstens 50 procent van de vrachtwagens die we wereldwijd verkopen elektrisch zijn", aldus topman Roger Alm.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten