DCB Energy en GDF Suez openen 10 LNG-stations

DCB Energy en GDF Suez LNG Solutions gaan samen tien LNG tankstations in Nederland realiseren. Het gaat om LNG tankstations op bestaande of op nieuwe tankstation locaties. Het eerste station wordt in het najaar van 2015 geopend in Delft (Harnaschpolder). Eind dit jaar zullen nog 2 locaties geopend worden in Roosendaal en Venlo.

Met de formule TruckEasy biedt DCB Energy tanklocaties die zijn ingericht voor grootverbruikers en langs de belangrijkste transportroutes in de Benelux liggen. GDF Suez opende eind 2013 haar eerste LNG tankstation in Duiven en werkt aan een verdere uitrol van LNG tankstations in Europa, onder andere middels het Blue Corridors project. Met de bundeling van krachten van beide organisaties wordt het uitgebreide netwerk van tankstations voor transportbedrijven van DCB Energy gekoppeld aan de positie en technische knowhow van GDF Suez. Voor de eerste drie stations levert LIQAL, in nauwe samenwerking met Cofely, de LNG installatie.

GDF Suez ziet LNG als dé alternatieve brandstof van de toekomst. GDF Suez is een van de grootste LNG spelers in de wereld en beschikt over eigen LNG in de haven terminal. De samenwerking met DCB Energy voor de ontwikkeling van 10 LNG tankstations is voor GDF Suez een belangrijke stap op weg naar een landelijk dekkend netwerk van LNG tankstations.

DEEL HET