24 Renault Master bestelwagens voor Dehton

Dethon Bezorgdienst in Terneuzen vervoert voortaan alle PostNL paketten in Zeeuws Vlaanderen met Renault Master bestelwagens.

Het bedrijf bestelde 24 nieuwe Masters bij Garage Kant in Hulst, dealer van Renault lichte bedrijfswagens. Vanwege de intensieve inzet met gemiddeld honderd stops per dag is er gekozen voor een 125 pk-motor met geautomatiseerde versnellingsbak. Deze laatste draagt bij aan een geoptimaliseerd brandstofverbruik, een lagere Co2 uitstoot en beperkt de fysieke belasting van de chauffeurs.  

“Een degelijke auto die tegen een stootje kan”, zo typeert bedrijfsmanager Anniek van Meir-Dieleman de nieuwe Renault Master. Na eerdere goede ervaringen met de lichte bedrijfswagen van Renault Trucks wordt nu het gehele wagenpark vervangen. De gesloten bestelwagens worden voorzien van een PostNL-inrichting, bestaande uit onder meer een tussenwand met schuifdeur en ruit, houten betimmering met inklapbare rekken en extra LED-binnenverlichting. Side- en rearbars beschermen de carrosserie en zorgen voor een gemakkelijke instap. Eén Renault Master, bestemd voor  boekenvervoer tussen de vestigingen van de Zeeuwse bibliotheken, wordt door Dethon zelf ingericht.

Onderhoudscontract

Door het afsluiten van een reparatie-, onderhouds- en bandencontract dekt Dethon het risico op stilstand af. Omdat de pakketbezorgers al vroeg in de ochtend op pad zijn, wordt ook de 24-uurs service van Renault Trucks als een pluspunt ervaren. Garage Kant heeft bovendien een vervangend voertuig klaarstaan zodat de continuïteit in noodgevallen gewaarborgd is. De service van Garage Kant speelde een belangrijke rol in het besluit om volledig over te stappen naar Renault Trucks lichte bedrijfswagens. “Het hele traject verloopt vlot en secuur, van offerte tot aftersales. De bestelwagens worden bijvoorbeeld volledig ingericht en afgeleverd en onze chauffeurs krijgen een individuele, zeer uitgebreide uitleg over hun voertuig”, verklaart Anniek van Meir-Dieleman. 

Over Dethon

 

Dethon Bezorgdienst in Terneuzen is onderdeel van het overkoepelende  werkbedrijf van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst, en verschaft werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doet Dethon met eigen, professionele bedrijfsunits in verschillende sectoren, zoals Dethon Cleaning, Dethon Groen, Dethon Metaal en Dethon Montage & Verpakking.

DEEL HET