Bosch doet mee met Nikola project

De Duitse toeleverancier Bosch gaat een grote hoeveelheid kennis, kunde en onderdelen leveren aan de Amerikaanse start-up  Nikola. Onder andere de eAxle van Bosch maakt deel uit van de aandrijflijn van wat volgens Nikola de meest geavanceerde truck ooit moet worden. 

Kern van de eAxle van Bosch is dat de elektromotor, de overbrenging (lees: versnellingsbak) en de bijbehorende elektronica in één compacte unit geleverd gaat worden.  Deze techniek gaat gekoppeld worden aan de brandstofcel die de basis vormt van de emissievrije krachtbron van Nikola, die goed is voor duizend pk. Nikola koos met name voor Bosch, omdat laatstgenoemde gespecialiseerd is in het integreren van deze technieken.  Bij de elektronische regeling van dit alles is het opnieuw Bosch dat een handje toesteekt in het Amerikaanse project. Zowel hardware als software zijn van Bosch afkomstig.

Ook waar het de complete elektrische en elektronische schema's betreft alsmede de regeling van de aandrijflijn, krijgt Bosch grote invloed. Daarmee wil Nikola baanbrekende techniek aan de man brengen, maar dan wel samen met een partner die relatief goed vertrouwd is met de materie.   

DEEL HET