Brauer zet LNG in voor bouwtransport

Brauer Transport en Grondverzet uit Belfeld verduurzaamt zijn vloot met de inzet van drie Volvo LNG trucks. Belangrijkste reden voor deze keuze is de verlaging van de CO2 uitstoot volgens de directie. De drie Volvo trekkers werden geleverd door Volvo Trucks dealer Nebim.

Brauer Grondverzet en Transport maakt deel uit van de Brauer Groep. “Wij zijn total supplier voor de buitenruimte”, legt Michel Sabella uit. Hij is mede eigenaar van het bedrijf. “Wij kunnen de gehele buitenruimte inrichten en onderhouden: van grondverzet in de bouwsector en GWW, transport van losgestorte goederen, riolerings- en bestratingswerk tot de aanleg en onderhoud van groenvoorziening. Wij werken vooral voor aannemers, (semi-) overheden en projectontwikkelaars.”

“Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn al jaren belangrijke speerpunten voor ons”, vertelt Sabella. “We kijken continu hoe we het transport schoner kunnen maken en de aanschaf van Volvo LNG-trucks is daarbij een logische stap. Deze trucks stoten tot 23 procent minder CO2 uit dan vergelijkbare dieseltrucks. De resterende CO2-uitstoot compenseren we overigens ook. We hebben ons namelijk aangesloten bij een collectief dat investeert in de aanplant van bomen. In feite zijn dit dus CO2-neutrale trucks.”

Gunstig totaalplaatje

De keus viel op Volvo LNG-trucks vanwege het gunstige totale kostenplaatje, de zogenaamde Total Cost of Ownership. “Wij kijken verder dan alleen de aanschafkosten”, vertelt Sabella. “Bij een TCO-berekening nemen we de complete levensduur onder de loep, waarbij we ook zaken als onderhoudskosten en de restwaarde meenemen. Daar kwam Volvo Trucks als beste uit met deze FM LNG trucks.”Brauer Grondverzet en Transport is vooral actief in Limburg en Duitsland. Sabella: “We merken dat steeds meer opdrachtgevers duurzaamheid belangrijk vinden en daar bij aanbestedingen eisen aan stellen. Deze drie LNG-trucks zetten we specifiek in voor een opdrachtgever die milieubewust ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, voor transport van grondstoffen van Duitsland naar Nederland. Daarbij is het mooi meegenomen dat we in Duitsland tot en met 2020 geen tolheffing, de zogenaamde Maut, hoeven te betalen voor deze trucks.”

Gewichtbesparing

Bij de configuratie van de trucks zijn ook andere opties toegepast om de CO2-uitstoot verder te verlagen. Zo zijn de trucks voorzien van de ruime Globetrotter-slaapcabines. Sabella: “Dat doen we om twee redenen. Enerzijds heeft de chauffeur zo meer comfort en anderzijds verminderen we daarmee de luchtweerstand van de kipperoplegger. Daardoor besparen we brandstof en stoten we nog minder CO2 uit. Vanwege de vele ritten in Duitsland is het eigen gewicht van groot belang. We hebben om die reden gekozen voor gewicht besparende opties, zoals aluminium velgen en aluminium luchtketels. Ook de kipperopleggers zijn van aluminium. Daardoor kunnen we het laadvermogen optimaliseren, ook in combinatie met de aslastindicator. Simpel gezegd: wij kunnen in negen ritten vervoeren waar een ander tien ritten voor moet rijden.”

Onderhoudscontract

Voor de drie Volvo LNG-trucks is een onderhoudscontract afgesloten bij dealer Nebim. Een van de doorrijstraten bij Nebim Venlo is speciaal uitgerust om veilig aan LNG-trucks te kunnen werken. “We werken al jaren samen met Nebim en dat gaat uitstekend'' aldus de heer Sabella.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten