Breytner en H2Share de weg op met waterstof

Het Rotterdamse transportbedrijf Breytner gaat de komende drie maanden rijden met een elektrische truck die elektriciteit betrekt van een brandstofcel. Tot nu toe gebruikt dit bedrijf truck met batterijpakketten. Het is het eerste demonstratieproject van H2Share.

De truck betreft een drie-assige bakwagen met een GVW van 27 ton op basis van een DAF CF chassis. De aandrijflijn is gebouwd door VDL. De vrachtwagen zal getest worden in verschillende logistieke processen en zo draagt Breytner bij aan het antwoord op de vraag waar vrachtwagens op waterstof het best ingezet kunnen worden. Na de proefperiode bij Breytner gaat de truck naar één van de andere partners binnen het project. 

‘We zijn erg enthousiast dat we één van de weinige bedrijven ter wereld zijn die een waterstoftruck in een echte omgeving kunnen tonen. Dit geeft ons en onze klanten waardevolle kennis over zero-emissie transport oplossingen en het helpt ons om de volgende stap voorwaarts te nemen in duurzaam transport,” zegt Marie-José Baartmans van Breytner.

De bedoeling is om de vrachtwagen te demonstreren op zes verschillende locaties verspreid over Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. Om dit mogelijk te maken, onafhankelijk van de beschikbaarheid van waterstoftankstations in de buurt, stelt Wystrach een gebruiksvriendelijke, officieel goedgekeurd mobiel waterstof tankstation met voldoende opslagcapaciteit. Vanuit Schelluinen kan de vrachtwagen echter ook tanken bij de waterstofstations te Rhoon/Rotterdam en Helmond.

Het H2-Share project wil bewijzen dat waterstof technologie geschikt is voor zware vrachtwagens. Het project ontving 1.69 miljoen euro EU subsidiering via Interreg NWE en wordt gecoördineerd door WaterstofNet. WaterstofNet focust zich al meer dan tien jaar op de ontwikkeling van waterstof in de Benelux en was mede verantwoordelijk voor de eerste projecten met vuilniswagens en vrachtwagens op waterstof in dit werelddeel.   

DEEL HET