Breytner en Technische Unie elektrisch in Rotterdam

Vanaf deze maand vervoeren transporteur Breytner en groothandel Technische Unie hun goederen binnen Rotterdam met drie nieuwe volwaardige zero emissie trucks: 100% elektrische vrachtauto’s. De twee koplopers in duurzame logistiek worden bij dit project ondersteund door de gemeente Rotterdam en het Europese project FREVUE.

Net als andere steden kampt Rotterdam met problemen die verbonden zijn met goederenvervoer in de stad: NOx-uitstoot, fijnstof en geluidsoverlast. Door de groei van online aankopen nemen deze problemen nog toe. Om daar iets aan te doen maken overheid en bedrijfsleven zich via het Rotterdamse programma Logistiek 010 samen sterk voor slimme, duurzame oplossingen. Pex Langenberg, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur: ‘In Logistiek 010 werken we met een groeiend aantal partners aan meerdere projecten om de luchtkwaliteit én de bereikbaarheid van de Rotterdamse binnenstad te verbeteren. De nieuwe elektrische vrachtwagens van Breytner en Technische Unie zijn mooie voorbeelden van deze samenwerking.’

Breytner Zero Emission Transport heeft zijn elektrische wagenpark sinds deze maand uitgebreid met twee 19 tons vrachtwagens van het Oosterhoutse merk Emoss: een verdubbeling van het aantal. De aan de Waalhaven gevestigde transporteur kan hierdoor zijn emissievrije dienstverlening in Rotterdam verbreden van mode- en meubelsector naar onder meer de facility-, en bouwsector. Ook elektrisch verhuizen kan vanaf nu in Rotterdam. Breytner gaat hiervoor samenwerkingen aan met Mondial Movers R. Vlot, Synergy Health en Condor Transport.

Technische Unie

Sinds begin juni rijdt Technische Unie voor het eerst met een elektrische truck van Emoss in de Rotterdamse binnenstad. De groothandel in technische installatiematerialen belevert de stad met deze wagen vanuit haar vestiging in Strijen. Voor Technische Unie is dit een tweede pilot om ervaring op te doen met elektrische mobiliteit, als voorbereiding op de toekomst van emissievrij logistiek transport in de binnensteden.

DEEL HET