Carrier test CNG-motor in koelmachine

Op Solutrans toonde Carrier Transicold in haar Innovation Lab een aantal innovaties voor de toepassing van alternatieve brandstof en koudemiddelen. Carrier Transicold toonde hiervoor onder andere voor de truck-range een prototype koelunit met een CNG-motor, die een vermindering van emissies mogelijk maakt van 95% fijnstof, 70% NOx en 25% CO₂. Ook is deze motor aanzienlijk stiller in gebruik en biedt de mogelijkheid tot het gebruik van biogas.

Dit prototype is een eerste stap naar het gebruik van CNG in transportkoeling. Binnen niet al te lange termijn verwacht Carrier Transicold hiermee een aantal praktijktests te starten in Europa.

Twee andere prototypes van koelunits voor trailers en voor lichte bestelwagen maken gebruik van CO₂ als een natuurlijk koudemiddel met een GWP (Global Warming Potential) van 1 en deze gesloten koelsystemen worden in de productielijn eenmalig gevuld. 

Het koudemiddel CO₂ zal hiermee meer dan 2.000 keer beter zijn dan het nieuwe koudemiddel R-452A (GWP van 2.140) en bijna 4.000 keer beter dan het koudemiddel R-404A (GWP van 3.922).

Intussen maakt Carrier Transicold voor de gehele truck- en trailer-range gebruik van het nieuwste koudemiddel R-452A. Dit koudemiddel heeft dezelfde koelcapaciteit en betrouwbaarheid als het koudemiddel R-404A, terwijl het GWP (Global Warming Potential) van het nieuwe koudemiddel 45% lager ligt.

DEEL HET