Carrier Transicold met natuurlijk koudemiddel

Carrier Transicold introduceert een koelsysteem dat een natuurlijk koudemiddel gebruikt. De eerste trailer die is uitgerust met dit systeem gaat in Duitsland de weg op. Tijdens de IAA in Hannover, een van de belangrijkste branche evenementen in Europa, won deze oplossing van Carrier de prestigieuze Trailer Innovation Award in de categorie Milieu. Minder dan een jaar geleden won Carrier nog een soortgelijke Award op Solutrans in Lyon als beloning voor zijn baanbrekende milieustrategie inzake transportkoeling.

Kenmerken van de nieuwe koelmachine zijn dat we werken met CO2  in een gesloten koelsysteem. Het koudemiddel wordt dus niet “verbruikt” maar éénmalig in de productie gevuld. Hierbij maakt de nieuwe machine gebruik van de bewezen techniek die Carrier toepast in de NaturaLineTM containerkoelsystemen. Deze techniek is bij de nu geïntroduceerde machine gemonteerd in het bekende VectorTM concept en wordt aangedreven door de gepatenteerde E-DriveTM  technologie die we al kennen van de Vector. Met deze techniek is deze machine volgens Carrier schoner, stiller, lichter en vereist deze minder onderhoud dan een vergelijkbare diesel aangedreven koelmachine.

Het koudemiddel is een veilig en milieuvriendelijk koudemiddel met een volgens Carrier bijzonder lage GWP, Global Warming Potential. Daardoor is het de maatstaf waartegen alle andere koudemiddelen moeten worden afgezet. Hierbij geldt ook  nog eens, dat de GWP lager is dan van propaan, wat ook te boek staat als een natuurlijk koudemiddel.  

DEEL HET