CNG tanken langs de A4

Vandaag is langs de A4 het eerste groengas-tankstation van Nederland geopend.

Met de opening van dit Groengas-station is exploitant OrangeGas marktleider in Nederland. Een directe aanleiding voor OrangeGas om haar ambitie en toekomstvisie te presenteren middels een complete rebranding van het merk.   

De opening werd verricht door Schaatskampioene Annette Gerritsen. Zij is sinds kort OrangeGas-ambassadeur. Ze legt uit waarom ze zo enthousiast is over OrangeGas. “OrangeGas is een ontzettend ambitieus bedrijf. Ze hebben duidelijke doelstellingen en dromen. Heel herkenbaar voor mij als topsporter. Ze werken met passie, denken groots en kijken innovatief naar de toekomst! Ik ben zeer vereerd dat ik vandaag het eerste Groengas-tankstation aan de snelweg mag openen. Met mijn positieve energie hoop ik de mensen te kunnen inspireren om ook te kiezen voor Groengas en zo bij te dragen aan een Happy Planet.” 

“Het aantal Groengas-tankstations in Nederland neemt hard toe maar tot nu toe ontbrak een tankmogelijkheid direct aan de snelweg. In samenwerking met BP Kok aan de A4 is dat nu werkelijkheid geworden: een primeur in Nederland en een doorbraak voor het rijden op Groengas. Het tankstation is strategisch gelegen ten opzichte van Schiphol. Zowel taxi-ondernemers als het groeiende aantal lease-rijders dat op Groengas rijdt, kunnen wij met dit nieuwe Groengas-vulpunt nog beter bedienen,” aldus Marcel Borger, directeur OrangeGas. 

Karin Kok, directeur BP Kok A4 West, vertelt over de samenwerking met OrangeGas: "Wij kijken altijd met belangstelling naar nieuwe ontwikkelingen en zien zeker een toegevoegde waarde voor ons bedrijf waar nu dus, als eerste locatie aan de snelweg, naast de traditionele brandstoffen en de mogelijkheid voor elektrisch laden, Groengas verkrijgbaar is. Ik heb bewondering voor het doorzettingsvermogen en optimisme van OrangeGas.” 

De ambitie van OrangeGas reikt verder. Borger: “Er zit toekomst in duurzaam rijden. Het aanbod van auto’s die op alternatieve brandstoffen rijden wordt steeds groter. En duurzaam rijden wordt steeds voordeliger. Daarom lanceren we vandaag een complete rebranding van ons merk OrangeGas. OrangeGas staat voor positieve energie. Dat willen we meegeven, letterlijk en figuurlijk. We gaan tankstations openen waar alleen maar duurzame brandstoffen worden aangeboden: 100% Groengas, elektrische snelladers op basis van groene stroom, CO2 voor milieuvriendelijk koelen en in de toekomst ook waterstof en LBG. Door synergie van deze brandstoffen kunnen wij de ‘groene’ veelrijder tegemoet komen met de laagste prijzen. Tanken bij OrangeGas is positieve energie tanken. Tank positive: zo gaan we samen op weg naar een Happy Planet.” 

 Ook aannemer ZVS Eemnes BV was aanwezig op de opening. Ze rijden zelf op Groengas en werken samen met OrangeGas voor de realisatie van Groengas-tankstations. “Wij zijn als civiele aannemer al tientallen jaren bezig met het beschermen van het milieu door het aanleggen van vloeistofdichte voorzieningen en bodemsaneringen. Om voor OrangeGas mee te mogen werken aan een schoner milieu bij de realisatie van nog meer Groengas-tanklocaties, past goed  binnen de gedachte van ZVS.  Zo dragen we allemaal bij aan een schonere en groenere  toekomst voor de volgende generatie,” aldus Jan Zonneveld, directeur ZVS.

 

 

DEEL HET