DAF levert elektrische CF-trucks aan Amazon

DAF levert vijf CF Electric trekkers aan Amazon UK. De volledig elektrische voertuigen hebben een GCW van 37 ton en worden toegevoegd aan Amazon’s vloot regionale distributietrucks. Het zijn de eerste elektrische regionale distributietrucks die Amazon in Europa inzet.

De voertuigen markeren een belangrijke mijlpaal in de verduurzaming van Amazon’s vloot en dragen bij aan de Shipment Zero ambitie van de onderneming: in 2030 moet vijftig procent van Amazon’s transporten CO2-vrij zijn. De vijf voertuigen vervangen reguliere trucks en zullen gezamenlijk jaarlijks zo’n 160.000 kilometers op groene stroom afleggen. Dat levert een CO2-besparing van 170 ton op.

Volgens DAF kan de CF Electric door goed te plannen en te snelladen tot wel 500 kilometer per dag afleggen. “Dat is een kilometrage waar transporteurs echt mee uit de voeten kunnen.”

Amazon in 2040 CO2-neutraal

“Amazon is een van de eerste bedrijven ter wereld die elektrische vrachtwagens gaat inzetten in het zware segment”, zegt John Boumphrey, Amazon UK Country Manager. “We streven ernaar om per 2040 CO2-neutraal te opereren. Deze nieuwe stap is een mijlpaal in het CO2-neutraal maken van ons transportnetwerk zodat we meer bestellingen van klanten kunnen afleveren met emissievrije voertuigen.”

DAF CF Electric: trekker en bakwagen

De DAF CF Electric is leverbaar als 4x2 trekker (GCW: 37 ton) en als 6x2 bakwagen (GVW: 28 ton) met een gestuurde naloopas voor betere wendbaarheid. De elektromotor met een vermogen van 210 kW (240 kW piekvermogen) haalt zijn kracht uit een batterijpakket van 350 kWh (315 kWh effectief). Bij een laadstation met een vermogen van 250 kW duurt volledig opladen slechts zo’n 75 minuten, zegt DAF.  

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten