DAF ‘Quiet-Trucks’ voor Franken Transport

Franken Transport zet maar liefst dertien nieuwe DAF CF 400FT trekkers op de weg in ‘Silent’ uitvoering. Dat betekent dat deze trucks in de zogenaamde ‘Silent-mode’ nog maar 72 dB(a) produceren. Daarmee voldoen ze ruimschoots aan de PIEK normen en dat maakt de nachtelijke belevering van winkels mogelijk in de binnenstad.

De DAF trekkers zijn uitgerust met de Paccar MX-11 krachtbron die 180 kilo lichter is dan de MX-13. De AS-Tronic geautomatiseerde versnellingsbak in combinatie met de nieuwe ‘Mild Cruise Control’ zorgt voor een verdere verlaging van het brandstofverbruik. Ook de DAF Driver Performance Assistant draagt zijn steentje bij aan een lager verbruik en daarmee een belangrijke verlaging van de CO2 uitstoot.

De trekkers voldoen overigens niet alleen aan de PIEK normen. Franken kan ook gebruik maken van de MIA en VAMIL regelingen voor fiscale afschrijving. In totaal heeft Franken Transport meer dan honderd trucks op de weg voor met name distributiewerk. De honderdste DAF truck voor Franken was er één uit deze serie van dertien, een feit dat uiteraard gevierd werd.

DEEL HET