DAF Transport Efficiency

Onder de naam DAF Transport Efficiency heeft DAF een groot aantal noviteiten samengevat. Met gewichtsbesparing, doorontwikkelde motoren, verbeterde aerodynamica en een uitvoerige chauffeurstraining kan er rustig gespoken worden van een tweede generatie Euro-6 motoren.

DAF pakt het voortvarend aan door alle noviteiten samen te vatten in de '2015 Edition' onder de naam 'DAF Transport Efficiency.'

Motoren

De Paccar MX13 en MX11 motoren zijn onder handen genomen door de ingenieurs. Sinds de introductie van Euro-6 zijn de ontwikkelingen gewoon door gegaan en dat heeft geleid tot een aantal noviteiten. Zo is de verbranding geoptimaliseerd door Multi Pulse Injectie, is er een verbeterde uitlaatkleptiming en zijn er nieuw ontworpen zuigers en cylinders. Ook werd er veel aandacht besteed aan een vermindering van de inwendige frictie.

Half Miljoen

Nieuw is de two-stage waterpomp die het wat rustiger aan doet als dat kan. Verder werd de oliepomp efficienter en werd het EGR systeem geupdate. Eén van de gevolgen is dat de regeneratie van het roetfilter voortaan om de 100 uren plaats kan vinden in plaats van om de vijftig. Vervanging van het roetfilter hoeft voortaan pas na een half miljoen kilometer plaats te vinden.

Predictive Cruise Control

Al deze aanpassingen en noviteiten op hardware gebied leiden tot een verlaging van het verbruik van twee procent volgens DAF. Dat is echter maar één klein stukje van de totale besparingen die er te halen zijn. Zo zijn er ook allerlei nieuwe systemen aan boord waaronder de Predictive Cruise Control (PCC) met Predictive Shifting en de Eco mode. Met deze geavanceerde systemen kan DAF zich meten met de top van de Europese bedrijfswagens. De Eco mode helpt de chauffeur om nog zuiniger te rijden terwijl de PCC met name op heuvelachtige wegen voor een verdere verlaging van het verbruik zorgt.

Coaching

Een onmisbare en belangrijke factor op een truck is de chauffeur, en DAF doet er alles aan om ook die factor te beinvloeden. Zo is er de DAF Driver Performance Assistant, een coaching tool die de chauffeur beloont en coacht tijdens het rijden. Verder krijgt iedere chauffeur van een nieuwe DAF een voucher voor een dag rijtraining bij een gecertificeerde rijschool. Tijdens die dag worden alle systemen aan boord nog een keer uitgelegd en gedemonstreerd. Het voordeel is dat deze DAF Driver Training tevens meetelt voor de Code 95 nascholing.

Record

Alle technische en elektronische noviteiten bij elkaar, in combinatie met de aerodynamische wijzigingen op bepaalde modellen zorgen er voor dat DAF in de voorste gelederen mee doet waar het gaat om verbruik en CO2 uitstoot. Met name de Paccar MX11 krachtbron met 440 pk breekt in de testen verbruikrecords en daarmee geeft DAF op indrukwekkende wijze inhoud aan de kreet 'DAF Transport Efficiency.'

 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten