Daimler investeert in Robovan van Starship

Mercedes moederbedrijf Daimler investeert 16,2 miljoen euro in de start-up Starship. Dit bedrijfje heeft een zogeheten Robovan ontwikkeld, een klein autonoom rijdend voertuig dat zendingen tot 15 kg kan bezorgen. 

De robot, die lijkt thuis te horen in een science-fiction film, kan vijf kilometer rijden met zijn zending. Daarna moet de Robovan weer worden opgeladen, wat kan in 'het moederschip', een Mercedes bestelwagen. In een Mercedes Sprinter kunnen acht Robovans mee, die door de Sprinter-chauffeur geladen worden met een krat waarin de zending zich bevindt. De geladen kratten staan boven de Robovans. Het filmpje laat zien dat Robovans die gelost hebben, weer aan de achterkant de Sprinter binnenrijden. Geladen Robovans verlaten de Sprinter via de zijdeur, zie video.

De Robovan heeft meerdere camera's die een aanrijding moeten voorkomen en die natuurlijk 'het baasje' kunnen laten zien waar hij zich bevindt.  Er worden op dit moment twee praktijktests uitgevoerd met Duitse pakketdiensten. Starship gaat er vanuit dat een zending afleveren een dollar kost. Wat de prijs dan wordt is nog niet duidelijk.   

DEEL HET

Gerelateerde video's

  • Video bij: Daimler investeert in Robovan van Starship