Daimler zet electrische Urban eTruck in bij klanten

Daimler gaat een serie van twintig Urban eTruck's inzetten bij klanten door heel Europa. De volledig elektrische truck werd vorig jaar getoond tijdens de IAA als studiemodel maar Daimler gaat hem nu dus echt bouwen.

De trucks komen beschikbaar in de categorie tussen de 18 en 25 ton met als maximum een laadvermogen van ruim 12 ton. De actieradius bedraagt rond de 200 kilometer op één batterijlading. Voor distributie doeleinden zou dat voldoende moeten zijn. 

Het gaat in eerste instantie om een serie van twintig voertuigen die bij selecte klanten in Europa worden ingezet. Dit kan gezien worden als een eerste praktijktest met deze nieuwe elektrische distributietruck.

Daimler verwacht dat de prijzen voor accu's voor dit soort toepassingen sterk gaat dalen in de nabije toekomst. Momenteel wordt er rond de 500 Euro betaald voor een kWh. Tegen 2025 verwacht Daimler dat die prijs gedaald zal zijn tot rond de 200 Euro. tegelijkertijd zal de energiedichtheid toenemen van 80Wh/kg naar 200Wh/kg volgens de Duitse truckproducent. Serie productie van de Urban eTruck wordt verwacht in 2020. 

DEEL HET