DB Schenker zet Volta Zero in

DB Schenker in Tilburg zet sinds enige tijd een Vola Zero distributietruck in. De afgelopen maand werd de truck op de weg gezet voor stedelijke distributie.

In 2021 werd een partnership aangekondigd tussen DB Schenker en Volta, waarop een order volgde voor 1500 volledig elektrische Volta Zero trucks. DB Schenker is van plan om vanuit alle Europese terminals op termijn de stedelijke distributie met deze trucks uit te voeren.

De Volta Zero is een opvallend distributievoertuig met een cabine voor drie personen een centraal geplaatste stuurpositie. Door de grote, elektrische glazen schuifdeuren kan de chauffeur naar keuze links- of rechts uitstappen, dus aan de veilige kant. Grote ramen rondom zorgen voor goed direct zicht. Een camera systeem met 360 graden beelden en achteruitrij camera’s geven ook rondom het voertuig goed zicht.

De 16 tonner is voorzien van een laadbak met een binnenhoogte van 2 meter, een zijdeur en een laadklep. DB Schenker streeft er naar om een toonaangevende leverancier te worden van CO2 neutraal transport. Volgens eigen zeggen is het bedrijf de eerste die de Volta Zero in de praktijk test.

De Volta Zero heeft een range tot 200 kilometer volgens de producent, en een laadvermogen tot 8 ton. Naast de uitvoering die DB Schenker in gebruik heeft is er ook een uitvoering met een koelbak. De trucks worden gebouwd bij Steyr Automotive in Steyr, Oostenrijk.

DEEL HET