DCB Energy en Pitpoint: meer LNG stations

Recent ondertekenden Carola en Freddy Berkel namens DCB Energy en Jan Willem Drijver namens PitPoint LNG een contract voor de realisatie van drie nieuwe LNG-tanklocaties. De bouw van deze nieuwe installaties op DCB Energy locaties is de volgende stap in PitPoint LNG’s strategie om een Europese LNG-tankinfrastructuur te ontwikkelen.

De eerste te realiseren LNG-tanklocatie is Truck Easy Harnaschpolder en zal vanaf eind dit jaar operationeel zijn. Kort daarop volgt Truck Easy Venlo. Begin 2018 zal Truck Easy Roosendaal gereed zijn.

De locaties liggen in de buurt van drukke wegen die veelvuldig gebruikt worden door vrachtwagens. Drijver: “Neem bijvoorbeeld de locatie Harnaschpolder in Den Hoorn, die heeft een centrale ligging ten opzichte van Royal Flora Holland, Delft, Den Haag, Rotterdam en het Westland, en is ideaal te bereiken via de A4, A12, A13, N211 afrit 12 en Den Haag Zuid. Vrachtwagens rijden af en aan naar de Bloemenveiling, en op weg naar hun bestemming rijden ze letterlijk op een paar meter afstand van onze LNG-tanklocatie. Dit maakt het voor bloementransporteurs heel gemakkelijk om voor een schonere brandstof als LNG te kiezen.” 

DEEL HET