Dertig Renault E-Tech trucks voor Coca Cola België

Met de aanschaf van dertig elektrische Renault trucks heeft Coca Cola in ons buurland meteen de grootste vloot van elektrische trucks van het land. Er is een investering van zeven miljoen euro mee gemoeid.

Hiermee bereikt Coca Cola een reductie in CO2-uitstoot van 75%. De eerste vijf elektrische Renaults gaan deze week in de regio Antwerpen de weg op. De komende maanden worden de andere exemplaren uitgeleverd. Die worden gestationeerd in gent en Chaudfontaine. De meeste ritten zijn lokaal, de frisdrankfabrikant zegt dat verreweg de meeste trucks niet meer rijden dan 150 kilometer per dag.  

De trucks die Coca Cola heeft aangeschaft zijn van het type E-Tech D en D Wide en hebben een actieradius van 200 kilometer. Beide partijen hebben nauwkeurig bestudeerd op welke routes de trucks het beste presteren. Het leidt ertoe dat deze dertig trucks vanuit het perspectief van Coca Cola pas een eerste begin zijn. De volgende stap zal zijn om elektrische trucks te gaan inzetten op langere routes waarbij hogere tonnages vervoerd gaan worden.

DEEL HET