Destil kiest voor duurzame MAN TGL

Destil is met meer dan 100.000 artikelen, een grote webshop en speciale logistieke services een toonaangevende groothandel voor de bouw. Onlangs investeerde het bedrijf in duurzame MAN TGL distributietrucks.

Hiermee werd een belangrijk deel van het eigen wagenpark vervangen door zes nieuwe MAN TGL 12.180 BL bakwagens. Drie nieuwe Volkswagen Crafter bestelwagens completeren de order.

One Stop Shopping
Met de order voor de nieuwe MAN TGL bakwagens in combinatie met de nieuwe Volkswagens Crafter  bij MAN Tilburg past Destil het ‘One stop shopping’ concept zelf toe aan de leverancierskant. Zelf promoot Destil dit principe ook aan de klanten waar het gaat om de levering van producten voor bouw en industrie. MAN Tilburg heeft als business partner actief meegedacht over het supply chain management wat Destil toepast. MAN Tilburg verzorgt verder alle service en onderhoud aan de MAN-voertuigen door middel van reparatie- en onderhoudscontracten. Hierdoor kan Destil zich volledig richten op zijn kernactiviteiten.

MVO
In Nederland worden de veertig vestigingen van Destil beleverd vanuit het centrale magazijn in Tilburg. Dankzij een moderne en geavanceerde ‘smart’ planning tool worden de routes zo efficiënt mogelijk ingedeeld voor de negentien eigen MAN-vrachtwagens. Per dag worden er 700 adressen beleverd met meer dan 3.000 colli. Destil heeft het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan en de investering in de efficiënte Euro-6 MAN TGL trucks en de Volkswagens Crafter past in dat beleid. ‘’Met deze nieuwe MAN-trucks verwachten wij nog een slag te maken in duurzaamheid. Om dat te versterken zijn alle chauffeurs onlangs door MAN getraind in zuinig rijden voor een nog beter milieurendement’’, aldus Alex Oomens, Manager Operations bij Destil.

Veiligheid
De TCO van de nieuwe MAN-trucks worden nauwgezet bijgehouden en het verbruik is daar een belangrijk deel van. Monitoring van bandenspanning is daarbij een wezenlijk aspect waar de chauffeurs op toe zien. De nieuwe MAN-bakwagens zijn voorzien van een acht meter lange laadbak van ECF uit Eindhoven met een achtersluitende laadklep. Voor extra veiligheid van het overige verkeer zijn er onder andere flitsers aangebracht in de grille. Verder is er achteruitrijcamera gemonteerd. De chauffeurs van Destil hebben een extra luxe chauffeursstoel tot hun beschikking. Ook dat is een stukje veiligheid, want wie comfortabel zit blijft langer alert.


Destil maakt voor een deel gebruik van de diensten van charters, maar is zelf tevens logistiek dienstverlener. Alex Oomens: ‘’Destil is niet alleen een leverancier. Wij denken mee met onze klant en zijn een partner in de bouw. Zo zijn wij voor een combinatie van grote aannemers logistiek partner bij het IXAS-project. IXAS is de verbreding en deels ondertunneling van de snelweg A9 in Amsterdam-Zuidoost. We hebben er niet alleen een logistiek centrum, maar ook een lokale bouwwinkel. Door deze samenwerking verzorgen we de centrale aansturing van het bouwverkeer. Hierdoor worden niet alleen de logistieke stromen van buiten de IXAS er naartoe efficiënter, maar we zorgen er ook voor dat er minder bewegingen zijn op het terrein van de IXAS zelf.’’

 

DEEL HET