DKV Mobility biedt ook HVO-diesel aan

DKV Mobility heeft het tanken van HVO-diesel toegevoegd aan zijn servicepakket. Hierdoor kunnen vervoerders eenvoudiger deze duurzamere brandstof tanken.

Voortaan kunnen klanten van DKV Mobility bij 650 stations HVO-diesel tanken. Van deze stations bevinden zich er 260 in Nederland en België. Door de uitbreiding met HVO-diesel maakt het B2B-platform voor betaaloplossingen het een stuk eenvoudiger om onderweg deze duurzamere brandstof te tanken. “Met deze uitbreiding bieden we een effectief instrument om de CO2-voetafdruk te verkleinen”, aldus Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services bij DKV Mobility.

Duurzaam alternatief

HVO is een dieselvariant die geproduceerd wordt van plantaardige oliën. Dit kunnen koolzaad- of palmolie zijn, maar ook afvalstoffen of zelfs frituurvet. Er komt dus geen fossiele brandstof aan te pas. HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Bij verbranding van HVO-diesel komen weliswaar schadelijke stoffen vrij, maar minder dan bij fossiele diesel. Omdat het geproduceerd wordt van hernieuwbare oliën, wordt HVO als duurzaam alternatief voor fossiele diesel gezien.

HVO kan als additief toegevoegd worden aan fossiele diesel (je krijgt dan HVO-20 of HVO-30) maar kan ook als pure brandstof gebruikt worden. In dat geval heet het HVO-100. Moderne dieselmotoren kunnen hier zonder aanpassingen op rijden, mits de fabrikant dit heeft goedgekeurd. De brandstof is geschikt voor vrachtauto’s, bestelbussen en personenauto’s.

 

 

DEEL HET