Doorstart mogelijk voor failliet Biodiesel Kampen

Het afgelopen maandag failliet verklaarde Biodiesel Kampen heeft grote kans om in handen te komen van een nieuwe eigenaar, melden diverse media. De oprichter eigenaar verdwijnt voorlopig in de gevangenis na schuldig te zijn bevonden aan fraude.

Vorige week werd een man uit Harderwijk veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf waarvan tien voorwaardelijk, ook zijn vrouw werd bestraft. Biodiesel Kampen moet verder een boete van 400.000 euro betalen. Bewezen werd dat er sprake was van valsheid in geschrifte en witwassen, waarbij over een periode van vier jaar zo’n drie miljoen euro werd onttrokken aan de onderneming.

Verder bleek dat er grote hoeveelheden brandstof als biodiesel zijn verkocht die echter niet ‘bio’ was. Dat leverde het bedrijf nog eens twee miljoen euro op. Het bedrijf kwam in de problemen als gevolg van een nog breder onderzoek van je Openbaar Ministerie en het feit dat de hoofdverdachte lang in hechtenis moest blijven. 

De curator veracht dat het bedrijf kan worden doorverkocht, juist omdat er sprake is van faillissement. Daardoor kan een nieuwe eigenaar de banden met het verleden doorsnijden, aldus de curator.

DEEL HET