Duitsland zegt een waterstofland te willen worden

Duitsland tuigt een subsidiestelsel op voor ondernemers die over wil schakelen op waterstof als energiedrager. De Duitse overheid beoogt om 62 initiatieven te gaan ondersteunen. Daar wordt acht miljard euro voor uitgetrokken.

Hiermee zetten we een voorname stap op weg naar een uitstootvrije economie”, zegt minister Peter Altmaier. Verwacht wordt dat door deze initiatieven er nog eens voor zo’n 33 miljard aan nieuwe projecten opgezet gaat worden. Daarbij gaat het niet alleen om de transportsector, maar ook om toepassingen in de industrie. Altmaier stelt onomwonden dat Duitsland de nummer één moet worden in de wereld op het gebied van waterstoftechniek en -toepassingen.

Dat het huidige Duitse wagenpark nog voor 95% afhankelijk is van fossiele brandstoffen, steekt de Duitse regering. De initiatieven sluiten aan bij soortgelijke projecten in andere Europese landen, met als bedoeling om projecten op elkaar aan te laten sluiten. Op die manier beoogt de Duitse overheid de omschakeling op een fossielvrje economie te bespoedigen.    

DEEL HET