Duurzaam en stil koelen bij Thermo King

Tijdens Transport Compleet Hardenberg, van 13 t/m 15 maart 2018 presenteert Thermo King Transportkoeling de nieuwe SLXi Hybrid koelmachine voor trailers. Deze nieuwe hybride technologie combineert de expertise van Thermo King en Frigoblock en maakt duurzaam en economisch koeltransport rondom steden en op lange trajecten mogelijk. 

Deze SLXi Hybrid is een innovatieve koelunit voor opleggers die is ontwikkeld om het milieu minder te belasten en gebruikskosten terug te brengen. De koelunit maakt nu officieel deel uit van het SLXi portfolio. Daarnaast is de Frigoblock FK25i op de stand aanwezig. Deze multitemp koelmachine is de eerste en enige elektrische koelmachine die aan de Euro 6 normering voldoet. Kortom, het is electrifying bij Thermo King Transportkoeling op standnummer 524 in hal 5.

SLXi Hybrid

De Thermo King SLXi Hybrid maakt gebruik van een Frigoblock EnviroDrive-pakket. Dit pakket bevat een generator die geïnstalleerd is op de trekkermotor, gecombineerd met een omvormersysteem dat constant elektrische stroom toevoert. Deze werkt elektrisch zowel indien aangesloten op een driefasenstroomvoeding op het laadplatform als onderweg. Deze technologie maakt het mogelijk om de dieselmotor van de koelunit tijdens leveringen uit te zetten voor minimale impact op de omgeving, hetzij in stads- of winkelomgevingen. Transportbedrijven kunnen op deze manier flexibeler werken. De dieselmotor kan op elk gewenst moment opnieuw worden gestart en zorgt ervoor dat de unit steeds zijn volledige autonomie kan behouden.

Upgrade bestaand wagenpark 

De nieuwe hybride technologie van Thermo King en Frigoblock kan worden geïnstalleerd op SLXi opleggers die al in gebruik zijn wat resulteert in nog meer flexibiliteit. Eén trekker kan meerdere hybride opleggers trekken en klanten kunnen gemakkelijk hun bestaande wagenpark met de hybride technologie upgraden bij één van de honderden geautoriseerde dealers en service centra van Thermo King in heel Europa. De SLXi Hybrid is onderdeel van het Thermo King SLXi-portfolio van koelunits met één of meerdere temperaturen voor opleggers. Deze units zijn gefocust op intelligentie, communicatiemogelijkheden, brandstofbesparing en aangepast temperatuurmanagement. 

Meer informatie over Transport Compleet Hardenberg vindt u hier!

DEEL HET