Duurzame tankwagen met Electric PTO

Oliecombinatie Van der Veen heeft een nieuwe tankwagen in gebruik genomen met een elektrische PTO. Hierdoor wordt de brandstofpomp elektrisch aangedreven terwijl de dieselmotor van de truck uit is. Dat scheelt niet alleen uitstoot en brandstof, maar ook geluid.

Van der Veen zocht een zo duurzaam mogelijke oplossing voor de distributie van zijn olieproducten. MAN dealer BTS Wognum zette Van der Veen op het spoor van de Electric PTO van WVT Hybrid Technologies. De 320 pk sterke MAN TGS werd om die reden zonder PTO besteld waarna Wierda Hybrid Technology die in Joure monteerde. 

De brandstofpomp wordt elektrisch aangedreven via een Lithium IJzerfosfaat accupakket. De uren dat de tankwagen aan het lossen is wordt de Electric PTO automatisch ingeschakeld en de verbrandingsmotor uitgeschakeld. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van geluid, CO2 uitstoot en brandstofverbruik. 

“Wij streven al vanaf de oprichting van het bedrijf naar de hoogst mogelijke service en kwaliteit. Destijds op de bakfiets met leveringen van 4 liter, vandaag de dag met een duurzaam wagenpark met tankauto’s en opleggers tot 45.000 liter. Wij werken met de A-merken Mobil en Total, en zijn wij door ons uitgebreide productengamma in staat om samen met de klant het smeerprogramma optimaal aftestemmen aan hun machine- en wagenpark.” aldus Van der Veen. Ook hierin staat de CO2 prestatieladder van de klant centraal, doormiddel van het keteninitiatief worden de duurzame maatregelen en producten (zoals Excellent Diesel) van Oliecombinatie Van der Veen meegeteld in de CO2 prestatieladder van hun klanten. Hierin maakt Van der Veen op dit moment het verschil.''

De 22.000 liter tankopbouw is geleverd door Dijssel uit Soest, waar Oliecombinatie Van der Veen al meer dan 40 jaar mee samenwerkt. Op dit moment is de Electric PTO Tankwagen de eerste in zijn soort en het hoogst haalbare in de elektrische wereld voor tanktransport. Van der Veen kijkt al uit naar de volgende stap!

DEEL HET