Eerste eActros 300 trekker voor Simon Loos

Simon Loos heeft als eerste bedrijf in Europa een eActros 300 trekker uit productie in ontvangst genomen. Dit is de eerste van de vijf eActros trekkers die Simon Loos onlangs bestelde. De aflevering van deze truck staat niet op zichzelf: al sinds 2020 is Simon Loos voorloper op het gebied van de inzet van elektrische trucks. Zo startte het bedrijf uit Wognum in juni 2020 al met het testen van een prototype van de eActros en nam de transportondernemer vorig jaar ook al zeven eActros bakwagens op vier standplaatsen in gebruik en stromen er dit jaar nog eens meer dan twintig eActrossen het wagenpark in. 

100.000 km praktijkervaring 

Tijdens een periode van uitvoerige praktijktests met het prototype van de eActros deed Simon Loos vanaf 2020 meer dan 100.000 kilometer praktijkervaring op. "Wij geloven in het concept van elektrisch rijden en dankzij de ervaringen uit de praktijktest zijn wij ervan overtuigd dat dit the way to go is", zei fleetmanager Wim Roks er toen over. Daarna volgde de aanschaf van zeven eActros trucks, die Simon Loos momenteel inzet om vanuit distributiecentra van diverse klanten, supermarkten en horeca in hoofdzakelijk de Randstad te bevoorraden  

Aflevering op roadshow JOURN.e

De aanschaf van vijf eActros 300 trekkers is een logisch vervolg op de stappen die de afgelopen jaren zijn gezet. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en Simon Loos en Daimler Truck trekken hierin gezamenlijk  op. Beide bedrijven vinden elkaar in de ambitie om het wegtransport blijvend te verduurzamen en lopen voorop in de ontwikkelingen op dit gebied. De truck werd afgeleverd tijdens de Nederlandse tussenstop van de internationale roadshow JOURN.e. Sinds begin mei zijn diverse eActrossen op tour door Europa. De trucks legden 3.700 kilometer af en stopten in 17 steden. De Nederlandse tussenstop vond plaats in Barneveld. Klanten en geïnteresseerden kregen daar de kans om met de elektrische trucks te proefrijden.

De eActros 300 trekker

De elektrische trekker is gebaseerd op dezelfde technologie als de eActros 300 bakwagen. Met een geïnstalleerde batterijcapaciteit van 315 kWh is het mogelijk om – onder alle omstandigheden – een rijafstand af te leggen van 220 kilometer. De eActros 300 trekker is de eerste trekker die af fabriek is uitgerust met een ePTO met 400 V AC voeding ten behoeve van de koelmachine op de trailer. 

De eActros 300 trekker kan worden opgeladen met maximaal 160 kW: de drie accupacks hebben iets meer dan een uur nodig om van 20 naar 80 procent op te laden bij een standaard DC-snellaadstation met een laadstroom van 400 A. Het voertuig is compatibel met alle gangbare opleggers, rekening houdend met de maximaal toegestane totale lengte trekker-oplegger-combinatie.

 

 

DEEL HET