Eerste eActros de weg op in Zwitserland

Twee Mercedes-Benz eActros trucks zijn in gebruik genomen door een tweetal Zwitserse bedrijven: logistiek dienstverlener Camion Transport en retailer Migros. De twee in gebruik genomen volledig elektrische trucks maken onderdeel uit van de zogenaamde eActros ‘Innovatievloot’. De elektrische vrachtwagens worden getest door bedrijven in diverse sectoren. 

De eActros heeft een actieradius tot 200 kilometer volgens Mercedes-Benz. De beide trucks in Zwitserland maken deel uit van de innovatievloot van de Duitse bedrijfswagenproducent. Het gaat om een 18 tonner en een drie assige 25 tons truck. De aandrijving vindt plaats door twee wielnaafmotoren met ieder een capaciteit van 126 kW. Lithium-ion accu's met een capaciteit van 240 kWh zorgen voor de energie. De accu's kunnen in twee uur opgeladen worden op 150 kW.

Als onderdeel van de eActros ‘Innovatievloot’ worden de 18- en 25-tons voertuigen getest door twintig bedrijven in diverse distributiesectoren en in hun eigen dagelijkse praktijk. Het testen van deze ‘Innovatievloot’ bestaat uit twee fases, ieder met tien ondernemingen. Feedback uit deze praktijkproeven wordt direct meegenomen in de verdere ontwikkeling van de eActros. Het doel is om vanaf 2021 schone en stille distributie in stedelijke gebieden mogelijk te maken met trucks.

DEEL HET