Eerste elektrische auto-transporter onderweg in Zwitserland

Samen met autovervoerder Galliker en trailerfabrikant Kässbohrer ontwikkelde Futuricum, een Zwitserse specialist in elektrische trucks, de eerste vol-elektrische auto-transporter.

De nieuwe combinatie werd gebouwd op basis van een Volvo-FM-chassis. Futuricum experimenteerde al eerder met elektrische aandrijvingen in Volvo’s, reden voor de Zweden om een meerderheidsaandeel in Futuricum te nemen. De nieuwe elektrische autotransporter zal dagelijks ritten uitvoeren tot 450 kilometer. Daartoe beschikt de transporter over vier accupakketten met een totale capaciteit van 900 Kwh. Het totale vermogen van de motoren bedraagt 680 pk. Gedurende de nacht worden de batterijen weer opgeladen. Ook is het mogelijk om bij een snellader van 350 kW, in een uur en drie kwartier weer 80% van de actieradius geladen te krijgen. Vanwege de batterijpakketten is de autotransporter leeg naar verluidt zo’n vijf ton zwaarder dan een vergelijlkbare dieselvariant.

Zero-emissie

Galliker wil zijn klanten de mogelijk bieden om elektrische auto’s af te komen leveren met een combinatie die zelf ook zero-emissie is. Het Zwitserse bedrijf telt circa 200 autotransporters.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten