Eerste energie neutrale Scania dealer geopend

In het Friese Joure is de eerste volledig energieneutrale Scania dealer van Nederland geopend. Op een fraaie zichtlocatie langs de A7 is de nieuwbouw gepleegd op een terrein met een totale oppervlakte van 1 hectare. Het pand van 1.532 m2 is wordt verwarmd met warmtepompen terwijl de stroom verzorgd wordt door binnenkort aan te leggen zonnepanelen. 

De nieuwe vestiging van Scania is beter bereikbaar dan de oude locatie, die inmiddels opgeslokt lijkt te zijn door een woonwijk. In de nieuwe dealervestiging zijn vijf doorrijpoorten gebouwd. Ca. 25% van het bebouwde grondoppervlak is ingedeeld voor magazijn, kantoor en kantine. De binnenhoogte in de werkplaats is met 720 cm. hoger dan gebruikelijk om meer takelvrijheid te creëren. Daarnaast is het pand uiteraard helemaal geschikt voor werkzaamheden aan LZV’s en toekomstige elektrisch aangedreven voertuigen. Op het buitenterrein is voldoende parkeergelegenheid gecreëerd. Ook werkzaamheden aan LNG/CNG voertuigen zijn voor Scania Joure geen probleem doordat het pand is uitgerust met een hiervoor geschikt veiligheidssysteem.

Scania Joure is het eerste pand in het Nederlandse Scania dealernetwerk wat volledig energieneutraal is ontworpen. De verlichting is volledig LED uitgevoerd en het pand is volkomen gasvrij; warmtepompen zorgen voor verwarming. Het gebouw is volledig voorbereid voor zonnepanelen en deze zullen binnen afzienbare termijn het pand van de nodige energie gaan voorzien. Afvalstromen worden gescheiden omdat duurzaamheid niet stopt bij het doen van investeringen.

Jan de Vries, Service manager Scania Joure, is voor een belangrijk deel bij de bouw betrokken geweest: “In 1978 startte Scania Joure in het oude pand en er zijn nog collega’s die daar vanaf het allereerste begin bij betrokken zijn geweest. Er is in 42 jaar tijd veel veranderd en dat zien we nu allemaal in ons nieuwe pand terugkomen. Er is veel licht, veel ruimte en goed ingerichte werkplekken. Bovendien is er veel geïnvesteerd in professionele gereedschappen om beter, sneller en efficiënter te kunnen werken. Want hoe modern en hoe mooi onze nieuwe werkplaats er ook uitziet, het gaat om de betrokken mensen die er werken en die onze klanten helpen. Wanneer die het goed naar hun zin hebben dan loopt de service gesmeerd!  

Het nieuwe pand van Scania Joure is gebouwd op het bedrijventerrein De Ekers, direct gelegen langs de A7 richting Heerenveen.

DEEL HET