Eigen LNG station voor Remitrans

Het Nederlandse Liqal bouwt het nieuwe LNG-tankstation voor het Belgische transportbedrijf Remitrans. Het totaalconcept van ontwerp, productie en realisatie op locatie, tot en met het onderhoud en de 24/7 service, gaf de doorslag. Met de komst van een eigen LNG-tankstation bouwt Remitrans verder aan het beperken van CO2-uitstoot in de transportsector.

Dat ook de transportketen zich meer bewust is van de eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu, bewijst Remitrans. Eerder dit jaar werd Remitrans beloond met de Green Truck Award. “Door stapsgewijs met het wagenpark over te stappen van diesel op de brandstof LNG, verbetert Remitrans de lokale luchtkwaliteit en reduceren we de CO2-uitstoot per truck met minimaal 20%. Met de aanschaf van 9 af-fabriek Euro-6 Volvo trucks rijdt nog dit jaar 15% van onze vrachtwagens op het vloeibare aardgas, het jaar erop 30%, met als doel in de toekomst het gehele wagenpark te verschonen”, zegt Frank Coppens, logistiek manager bij Remitrans. De nieuwe trucks beschikken volgens betrokkenen over dezelfde prestaties, rijeigenschappen en brandstof zuinigheid als de dieselvariant.  

“Wij zijn ervan overtuigd dat LNG hét  alternatief is voor diesel in zwaar wegverkeer en lange afstandsvervoer. Nu er diverse truckmerken beschikbaar zijn en steeds meer transportbedrijven kiezen voor schoon en betaalbaar LNG, zal ook de vraag naar tankstations voor deze alternatieve brandstof toenemen. Remitrans heeft gekozen voor ons recent geïntroduceerde prefab tankstation, waarbij de time to market met een aantal maanden wordt gereduceerd. Goed voor de doorlooptijd van het project én voor de portemonnee van onze klanten, dat is waar wij voor gaan”, aldus Joost Jansen, Business Development Manager bij Liqal.

DEEL HET