Elektrische 40 tonner van Framo voor Boonstra

Boonstra Transport in Haulerwijk heeft na leveringsproblemen bij een eerdere leverancier nu een elektrische Framo 40 tons trekker besteld. In een persbericht wordt de nieuwe truck aangekondigd.

Hier de officiële tekst zoals Boonstra Transport die opstelde:

Op 23-10-2015 kondigden wij de aanschaf aan van een unieke elektrische vrachtwagen. Deze zouden wij in eerste instantie op 23-04-2016 presenteren. In verband met leveringsproblemen is deze presentatie uitgesteld naar aanvankelijk 15-10-2016. In de afgelopen weken is gebleken dat onze leverancier niet tijdig aan de door ons gestelde leveringsovereenkomst kan voldoen waarop deze overeenkomst met wederzijds goedvinden is ontbonden.  

Inmiddels hebben wij een nieuwe leverancier gevonden, die een bestaand concept heeft. Dit concept is modulair en kan op basis van de vereiste inzet aangepast worden. Voor de inzet van Boonstra Transport (trekker met 44 ton treingewicht) is een dergelijk voertuig nog niet gebouwd en derhalve kunnen we nog steeds spreken van een primeur.

Tot zover het persbericht van Boonstra. 

De volledig elektrische trekker zal worden ingezet in de binnenstad van Groningen waar een klant van Boonstra goederen produceert. De ontsluiting van deze klant op duurzame en stille wijze wordt door zowel de klant als de gemeente Groningen toegejuicht. De inzet van dit voertuig past bij de ambities van de stad, vastgelegd in het Green Deal-akkoord: de afspraken om concrete stappen te zetten om vrachtvervoer duurzamer te maken door uitstoot van roet, fijn stof, CO2 en lawaai te verminderen. 

De actieradius van het voertuig is 100 km op een volle lading. Dit is volgens Boonstra ruim voldoende voor de beoogde inzet. Het voertuig zal nog dit jaar gekentekend worden. De officiële presentatie is gepland op 27-05-2017 tijdens een open dag te Haulerwijk. Het thema van deze dag zal duurzaamheid zijn. Onlangs nam Boonstra een nieuw warehouse in gebruik waarbij zonnepanelen en aardwarmte  voor een energie neutrale inzet zorgen.

De truck wordt geleverd door Framo, een Duitse autoproducent met een bijzonder rijke historie. Framo levert op dit moment vooral elektrisch aangedreven lichte en middelzware distributietrucks op basis van MAN componenten. De 40 tons trekker voor Boonstra is ook voor Framo een nieuwe ontwikkeling maar die stap wordt gezet vanuit de ruime ervaring met de lichtere trucks.

In het realiseren van dit voertuig is Boonstra ondersteund door een aantal key leveranciers, te weten;  DLL, Michelin, BP (Slump Oil), Art Systems, TVM en Wijlhuizen.

 

 

DEEL HET