Elektrische Maxus nu ook bij Truckland

Sinds 1 april 2019 heeft Truckland een nieuw merk toegevoegd aan haar portfolio. De bedrijfswagendealer, gevestigd in 14 locaties, biedt klanten niet alleen vrachtwagens van het merk DAF of TATRA en bestelwagen van het Fiat. De steeds groter wordende vraag naar elektrische bestelwagens zal voortaan kunnen worden ingevuld met het merk Maxus.

“De vraag naar elektrische bestelwagens groeit. Op dit moment hebben we o.a. concrete aanvragen van diverse gemeenten. Men wil het wagenpark ‘vergroenen’ en is met name op zoek naar een volledig elektrisch aangedreven chassis-cabine uitvoering, waar vervolgens een opbouw op wordt gemonteerd. Deze oplossingen leveren wij al jaren met verbrandingsmotor aan deze klanten. Het huidige aanbod van elektrische lichte bedrijfswagens, en zeker chassiscabines, is op dit moment nog schaars. De beschikbaarheid van de “bekende Europese” merken is nog beperkt.

Deze, volgens Truckland 'concrete' vraag uit de markt wil Truckland invullen met de elektrische Maxus EV80.  Deze elektrische bestelwagen is op dit moment goed leverbaar en naast de gesloten versie ook als chassis-cabine beschikbaar. De bedrijfswagen is afkomstig van SAIC, de grootste autofabrikant van China.” aldus Piet Dubbeld, Verkoopdirecteur Trucks bij Truckland.

De Maxus EV80 is voorzien van een, in Europa gebruikelijke, type 2 stekker met snel-laad mogelijkheid via een CCS aansluiting. Hierdoor is opladen mogelijk via alle laadpalen in Europa. De actieradius van de Maxus is theoretisch circa 200 km. ”Naast de elektrische specificaties kent de Maxus ook nog enkele specificaties in de uitvoering: “Het laadvermogen van een gesloten bestelwagen ligt rond de 1.000 kg en die van een chassis-cabine, afhankelijk van het gewicht van de opbouw, tussen de 500 en 750 kg met een GVW van 3.500 kg. De bestelwagen is ook leverbaar met een trekhaak. Het geremde aanhangwagengewicht is theoretisch 1.200 kg.

De elektrische Maxus bestelwagens worden ook geleverd door Kleyn Vans in Vuren.

DEEL HET