Elektrische truck VDL op basis DAF CF

De elektrische truck van VDL gaat gebouwd worden op basis van een DAF CF-chassis. Op zijn vroegst zal VDL de nieuwe truck eind dit jaar presenteren. De Eindhovense bedrijvengroep is als leverancier een bekende van de truck industrie.

DAF houdt zich zelf nog niet bezig met elektrische trucks.  DAF vindt de vraag nu nog te beperkt, ook voor de categorie trucks voor distributie in binnensteden waar VDL zich op richt. DAF werkt ook verder aan de ontwikkeling van de hybride technologie, met een combinatie van een elektromotor en een dieselmotor. De dure, grote en zware accu's en de beperkte actieradius maken volledig elektrisch vervoer zeker voor de lange afstand op dit moment onrendabel, zegt DAF.

VDL stelde eerder de presentatie van zijn elektrische truck uit tot het 'tweede of derde kwartaal dit jaar', zo maakte VDL-topman Willem van der Leegte bekend in maart. Nu is sprake van mogelijk eind dit jaar. Volgens een woordvoerder van VDL heeft dat niet te maken met de wijzigingen die DAF doorvoert in het basisvoertuig, maar met de capaciteit aan ingenieurs bij VDL. Het bedrijf zet die met prioriteit in voor de honderd elektrische bussen die eind dit jaar moeten worden geleverd voor het openbaar vervoer in Noord-Holland. 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten