Elektrische Volta debuteert op Ecomobiel

Op een druk bezocht Ecomobiel werd de Volta getoond, een elektrische stadstruck die ook in Nederland verkocht zal gaan worden.

Het gaat om een 16 tons truck die leeg net geen acht ton weet. De bakwagen is bijna tien meter lang en de breedte is met 2,55 meter aan de forse kant. Te fors om in historische binnensteden snel te kunnen werken in ieder geval. Met een laadlengte van bijna zeven meter kan er veel mee, zoveel is zeker.

Steyr-fabriek 

Volta is opgericht door twee Zweden die ook betrokken waren bij de oprichting van het automerk Polestar. De truck is ontworpen in het Verenigd Konikrijk, maar zal geproduceerd gaan worden in Oostenrijk, in de voormalige Steyr-fabriek, die onlangs door eigenaar MAN werd verkocht in het kader van een bezuinigingsoperatie. Daar zullen in juni 2022 de eerste trucks gebouwd gaan worden, is het plan. Vervolgens moet voor het eind van volgend jaar de serieproductie aanlopen.

Ook in Nederland tuigt Volta nu een verkoop-organisatie op, bleek op Ecomobiel.  De Volta heeft een actieradius van 200 km die wordt gerealiseerd met behulp van een tractiebatterij van 150 kWh.

MAN

Dat Volta gaat produceren in een voormalige MAN-fabriek is saillant, omdat MAN op de IAA van 2018 een soortgelijk concept liet zien, de MAN CitE. De bedoeling was dat die in 2020 de weg op zou komen.

DEEL HET