Euser beproeft de elektrische DAF CF

Bij Koninklijke Euser Transport uit Barendrecht komt een DAF CF Electric in de vloot. De bedoeling is om ervaring op te doen met vol-elektrische tractie in de praktijk.

Eerder verklaarden eigenaar Bas Euser en operationeel directeur Daniël Spetter: “Een belangrijk deel van ons werk bestaat uit stedelijke distributie en binnen dat werkgebied is er al langer veel aandacht voor de milieuaspecten. Dat gevoegd bij de plannen van steeds meer steden om per 2025 alleen nog emissie-loos transport toe te staan, verklaart deze stap naar elektrische tractie alleen maar meer. Daarbij zijn wij als Euser Transport ook partner van het convenant op dit gebied in Groot-Rotterdam plus de Drechtsteden en delen onze ervaringsgegevens binnen het DKTI-project (Demonstratie Klimaattechnologieën en Innovatie in Transport) met TNO en Fontys Hogeschool. Samen met onze huisbankier ABN-AMRO worden deze voertuigen in een lease-constructie ondergebracht.
Wij gaan nu in de dagelijkse praktijk ervaring opdoen met deze nieuwe manier van transport.”

DAF CF met citytrailer

De elektrische DAF CF word gekoppeld aan een twaalf meter lange, geconditioneerde citytrailer die is uitgerust met een vol-elektrische koelmachine. De combinatie gaat retaildistributie doen voor Albert Heijn. Leeg weegt de DAF CF 9 ton, een GVW van 37 ton is toegestaan. De DAF heeft een actieradius van 200 kilometer. Euser heeft inmiddels ook een 6x2 bakwagen van DAF in opbouw, eveneens vol-elektrisch.   

DEEL HET