Ford elektrificeert aanbod in hoog tempo

Autofabrikant Ford zet de komende tijd vol in op elektrificering. Het bedrijf verwacht dat over twee jaar er meer met een elektromotor worden verkocht dan zonder. De eerste vol-elektrische Transit wordt volgend jaar verwacht. Het wordt een groot model waarvan specs nog niet bekend zijn.

Wat die meerderheid van elektrische modellen in 2022 betreft, rekent Ford nog wel de hybride- en plug-in hybride modellen mee. Maar vast staat dat in 2021 de grote Transit met een vol-elektrische aandrijflijn wordt aangeboden. Ford zegt dat het tijdig in kan spelen op de komst van zero-emissie-zones in binnensteden  doordat het nu al een Transit PHEV heeft met een geofencing-functie. Hierdoor kan zonder tussenkomst van de chauffeur overgeschakeld worden op elektrische tractie aan de rand van de zero-emissie-zone. 

Elf miljard

Ford investeert elf miljard in het elektrificering van personen- en bedrijfswagens de komende tijd. Daardoor denkt Ford eind volgend jaar 21 modellen met elektrische aandrijving te kunnen aanbieden, van de Fiesta tot de grote Transit. Meest in het oog springend is de Mustang Mach-E., min of meer het antwoord van Ford op Tesla. De investeringen van Ford hebben ook betrekking op de app Ford Pass, waarmee klanten die elektrisch rijden eenvoudig kunnen laden en daarover ook de juiste infokunnen vinden. Voor fleetowners die tot vijf bestelauto’s hebben, is deze app volgens Ford ook uitermate zinvol. Tal van functie kunnen beheerd worden om met je dealer te streven naar 100% uptime.

Geen verbrandingsmotor meer

Ford verwacht dat in 2023 de toekomst van de verbrandingsmotor ten einde komt en dat in 2025 er alleen nog maar emissievrije bestelauto’s worden verkocht. Ford verwacht hetzelfde in 2030 voor alle trucks.

DEEL HET