Ford en VW breiden bestelauto alliantie uit

De beide automobiele grootmachten Ford en Volkswagen hebben hun handtekening gezet onder een verdrag waarin is afgesproken dat beide merken gezamenlijk lichte bedrijfswagens ontwikkelen. Dit is inclusief elektrisch aangedreven en zelfrijdende voertuigen.

De nieuwe overeenkomst is veel specifieker dan wat beide partijen tot dusverre hadden afgesproken, zegt Volkswagen. Dat Volkswagen een koeriersauto ontwikkelt in het segment van de Caddy en Ford een eentons bestelauto, was al duidelijk. Ook dat de huidige Amarok pick-up wordt vervangen door een variant van de Ford Ranger. Nu spraken de partijen af dat ze gezamenlijk zo’n acht miljoen voertuigen zullen bouwen op basis van deze afspraken.

Nieuw is dat Ford een elektrisch aangedreven personenauto  gaat ontwikkelen en bouwen op basis van het MEB-platform van Volkswagen die in 2023 op de markt komt. Ook nieuw is dat beide ondernemingen dezelfde autonome techniek willen gaan gebruiken. Er wordt geen kapitaal uitgewisseld, de samenwerking beoogt efficiencyvoordelen bij ontwikkeling en productie. Het doel van de alliantie is verder om de implementatie van nieuwe technieken te versnellen.

Elektrische Transit, F 150

Ford zegt dat het ernaar streeft vaart te maken met de ontwikkeling van een vol-elektrische variant van de Transit en van de in de VS succesvolle pick-up F 150.  VW benadrukt dat beide partijen flink investeren in autonome technologie en hiermee verwachten in de kopgroep te zullen blijven van de mondiale autobouw.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten