Ford F150 op CNG

Grote vraag van klanten in de Verenigde Staten heeft Ford er toe aangezet om de populaire F150 pickup truck voortaan ook te leveren in een CNG uitvoering. Hiermee is het de enige lichte bedrijfswagen in de States die af-fabriek als CNG voertuig geleverd wordt.

Sinds 2009 heeft Ford al meer dan 57000 voertuigen afgeleverd die geschikt zijn voor CNG en dat is volgens de autoproducent zeven keer meer dan alle andere Amerikaanse producenten samen. Ford heeft op dit moment het breedste aanbod met de Transit modellen waaronder de Transit Connect en nu dus het 2016 model van de F150 pickup truck.

Ford heeft met de nieuwe generatie van de F150 al belangrijke stappen gemaakt waar het gaat om een reductie van eigen gewicht. Door de toepassing van aluminium is de nieuwe Ford pickup zomaar 350 kilo lichter dan voorheen. Door nu te kiezen voor een CNG geprepareerde V8 of V6 motoren is de Ford geschikt voor 'Natural Gas.' De aanpassing aan de motoren kost slechts 315 Dollar op de Amerikaanse markt en waarschijnlijk is dat voor hardere kleppen en klepzittingen.

Gecertificeerde Ford ombouwers kunnen vervolgens naar wens een CNG installatie leveren en inbouwen. Deze ombouw kost in de USA tussen de 7000 en 9000 Dollar, afhankelijk van de uitvoering en de omvang van de tanks.

Ford ziet een groeiende vraag naar CNG als brandstof vanwege de milieutechnische voordelen zoals de lagere CO2 uitstoot en de lagere brandstofprijzen. Van export naar Europa is officieel geen sprake maar waarschijnlijk zullen ook deze F150 pickup trucks hun weg wel vinden via de grijze- of parallel import.

 

DEEL HET