Fuso Canter E-Cell test geslaagd

Fuso heeft een uitvoerige test gedaan bij een aantal klanten in Portugal met de Fuso Canter E-Cell. De resultaten zijn volgens Fuso bijzonder positief. Zo was er volgens het merk van Daimler een forse besparing op het gebied van de Total Cost of Ownership en werd de CO2 uitstoot gereduceerd tot nul.

Tijdens de inzet werd er geen gram CO2 uitgestoten en had het wagenpark een energiereductie van 37 procent ten opzichte van dieselaandrijving, rekening houdend met de stroomproductie in Portugal. Daarmee is de Fuso met de elektrisch aangedreven Canter op de goede weg om te voldoen aan de vraag naar elektrisch aangedreven vrachtwagens in het stadsverkeer.

Fuso heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe batterij-elektrische en lokaal emissievrije Canter E-Cell in het Hybrid Competence Center van Daimler Trucks gebruik gemaakt van zijn meer dan 40 jarige ervaring. De eerste in kleine productie gebouwde, puur elektrisch aangedreven lichte truck rijdt emissievrij en bijna geruisloos. Dat maakt hem volgens Fuso bij uitstek geschikt voor emissie- en geluidsgevoelige zones zoals stadscentra, parken en voetgangersgebieden. Om dit te bewijzen stuurde Fuso medio 2014 in Portugal acht elektrisch aangedreven Canters E-Cell voor praktijktests de weg op. De bedrijfswagens waren uitgevoerd, afhankelijk van de inzet, met zowel open als gesloten laadbakken.

De elektrische Canters waren per dag gemiddeld 50 kilometer onderweg en in de praktijk werden zelfs reikwijdtes van 109 km gerealiseerd. In totaal legden de acht auto's probleemloos 51.500 km af. De meest gebruikte Canter E-Cell behaalde bij pakketdienst 'Transporta' in het testjaar een afstand van zo'n 14.000 km. De actieradius van de lithium-ion accu bedraagt circa 100 km per lading. Het opladen van de accu's duurt bij een 230 Volt aansluiting ongeveer zeven uur, bij een snellaadsysteem werd dit verkort tot slechts één uur. 

De klanten hebben de Canter E-Cell als sterk en betrouwbaar concept ervaren, zegt Fuso, dat opgewassen is tegen de eisen van het stedelijk distributieverkeer. De eigenschappen van de elektrisch aangedreven lichte truck werden onder de meest uiteenlopende condities getest. Lissabon en Porto gebruikte de Canter E-Cell voor de afvoer van groenafval en huisvuil, de steden Sintra, Abrantes en Cascais bij het onderhoud van de bossen en landschapsverzorging. Transporta zette de auto in voor het bezorgen van pakketten aan huishoudens, energiemaatschappij REN voor transportdoelen op de industriële gasopslaglocaties in Sines en Pombal. En tot slot reed de Canter E-Cell voor Post CTT tussen de distributiecentra van Lissabon en Coimbra. 

 

 

 

 

 

DEEL HET