Fuso Canter EcoHybrid als primeur naar Expo

Mercedes-Benz presenteert tijdens de Internationale Expo Rampenbestrijding op vliegveld Twente de Fuso Canter EcoHybrid in brandweer uitvoering.

Mercedes-Benz Trucks onderstreept met de FUSO Canter 7C15 EcoHybrid met brandweer striping de veelzijdigheid van de lichte truck. De Canter wordt al veelvuldig gebruikt in de hoveniersbranche, landschapsarchitectuur en distributiesector tot aan gemeentewerken en de bouwsector maar is ook voor brandweerkorpsen zeer geschikt.

De Fuso is uitgerust met een 3,0-liter dieselmotor in Euro VI-uitvoering met een hybride systeem. Dankzij de Duonic geautomatiseerde transmissie met dubbele koppeling wordt het vermogen zonder onderbreking van de trekkracht aan de achterwielen doorgegeven. De verbrandingsmotor wordt door de elektromotor met energieterugwinning ondersteund. Dit levert samen met het standaard start-stopsysteem en de speciale transmissie tot wel 23% minder brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot op.

De FUSO Canter EcoHybrid bakwagen met laadklep is voor brandweerkorpsen zeer geschikt als logistieke auto. Alternatief is de dubbelcabinevariant die het mogelijk maakt om zowel lading als personen te vervoeren. Door het lage eigen gewicht heeft het voertuig een relatief hoog laadvermogen. Door zijn compactheid, kleine draaicirkel en lage uitstoot is de FUSO Canter EcoHybrid zeer geschikt voor korpsen die met hun transporten veel in stedelijke gebieden komen. De lage emissie maakt de FUSO niet alleen zuinig maar zorgt ook voor minder uitstoot. 

DEEL HET