Groengas tanken in Den Haag

Tankstation Total De Uithof Haag is het eerste groengas pomp van Den Haag. Op 10 december werd het  tankstation van Total Nederland en OrangeGas geopend.

Het nieuwe groengas tankstation van Orangegas en Total Nederland is het gevolg van een samenwerking met Connexxion. Dit bedrijf wil zijn taxibusjes in Den Haag voortaan honderd procent laten rijden op de schoonste en goedkoopste brandstof op de markt, groengas. Het  selfservice-tankstation aan de Lozerlaan voegt groengas van OrangeGas toe aan het leveringsprogramma van bestaande, traditionele brandstoffen. 

In Nederland rijden momenteel ongeveer 11.000 voertuigen op Groengas, variërend van Volkswagen UP tot bestelbussen, vrachtwagens en nu dus ook de taxibusjes van Connexxion. “Een mijlpaal in de ontwikkeling van duurzame mobiliteit in Den Haag”, aldus de gemeente Den Haag.

Committed to better energy

Total Nederland onderzoekt of het interessant is nog meer tankstations met OrangeGas uit te rusten. “Deze aanvulling op onze service is een belangrijke stap in het uitbreiden van ons productenaanbod”, benadrukt Vincent Leroy, Directeur Retail. “Wij hebben voor deze samenwerking gekozen, omdat we graag inhoud willen geven aan onze missie ‘Positieve energie tanken’. Met de opening van dit eerste Groengas-afleverpunt onderschrijven we dat vervoer ook in onze ogen nóg duurzamer kan. Mooi om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de ‘Happy Planet’, die de oprichters voor ogen hebben.”

Tank Positive

OrangeGas is het geesteskind van zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting. In 2008 begonnen ze met de verwezenlijking van hun gezamenlijke droom: een wezenlijke bijdrage leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland, en wel door het bouwen van tankstations met uitsluitend alternatieve brandstoffen. “Vanwege de brede inzetbaarheid is Groengas de eerste jaren het speerpunt”, vertelt Schlichting. “Wij leveren als enige in Nederland 100% Groengas. Met een gemiddelde van één nieuw vulpunt per maand zijn we de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit.” 

Eind 2015 staat de teller voor OrangeGas op bijna 65 Groengas-tanklocaties. Maar de ambitie Schlichting reikt verder dan die cijfers. Naast 100% Groengas vind je bij OrangeGas elektrische snelladers met groene stroom, of CO2 voor het milieuvriendelijk koelen van voertuigen. “Tanken bij OrangeGas betekent positieve energie tanken. ‘Tank Positive’, zeggen wij. Oftewel, samen op weg naar een Happy Planet.”

 

 

 

 

DEEL HET