Hyundai toont waterstof truck voor USA

Tijdens de North American Commercial Vehicle Show in Atlanta toont Hyundai de HDC-6 Neptune concept truck. Het gaat om een Class 8 truck die op waterstof rijdt. Het concept doet denken aan de Nikola maar Hyundai was vooral geïnspireerd door de Art Deco Stremliner treinen uit de jaren veertig.

Met de Neptune bouwt Hyundai verder op het brandstofcel platform dat het merk ontwikkelde voor de Tucson en Nexo personenauto's. Door toepassing van waterstof en een brandstofcel ontstaat een grotere actieradius zonder dat er zware accu's meegesjouwd hoeven te worden. Dat leidt dus tot een hoger laadvermogen, en daar gaat het om bij vrachtwagens.

De Hyundai Neptune schaart zich in een lange rij waterstof trucks die momenteel ontwikkeld worden. Paccar dochter Kenworth is bezig met Toyota, Nikola werkt aan waterstof trucks en ook Volvo is bezig met deze techniek. Tesla denkt het met puur accu's te redden tot nu toe. 

De Hyundai Neptune is een interessante ontwikkeling en het ontwerp ziet er veelbelovend uit. Op de interieurfoto is te zien dat veel informatie rondom de voorruit en in head-up displays getoond wordt in het interieur. De cabine heeft naar goed Amerikaans gebruik de dimensies van een camper. Met dit soort trucks die steeds meer autonome functies krijgen wordt het woon- en leefcomfort in de toekomst nog belangrijker, zo is de visie van Hyundai.

DEEL HET