ING: bestelautomarkt groeit vanwege e-ecommerce

De bestelwagenmarkt groeit, elektrificatie versnelt. Dat is de conclusie die ING trekt na het zien van de bedrijfswagenmarktcijfers over 2021. Anders dan bij personenauto’s is het aantal registraties van bestelwagens in 2021 toegenomen tot ruim 68.500 (+13%) en voor 2022 verwacht ING een verdere groei tot 75.000 (+9%).

Begin 2021 bedroeg de omvang van het Nederlandse bestelwagenpark 960.000 voertuigen, 16% groter dan vijf jaar eerder. De sterkste drijvende kracht achter de groei is volgens ING de inzet voor e-commerce, die door corona een vlucht heeft genomen en die groeiperspectief blijft houden. Wagenparken voor belevering van pakketten en boodschappen aan huis breiden gestaag uit, concludeert de bank.

Elektrificatie

Bestelwagens lenen zich goed voor elektrificatie, zegt ING. Dit zal met de nieuwe subsidieregeling en mogelijkheid voor milieu investeringsaftrek (MIA/VAMIL) in combinatie nieuwe beschikbare subsidiemodellen in 2022 een impuls krijgen. Met intensief gebruik in stedelijke gebieden sorteren bedrijven zoals DHL voor op emissievrije stadscentra, aldus de bank.  

DEEL HET