Iveco: Geen diesels op IAA stand

Truckfabrikant Iveco laat op de komende IAA uitsluitend voertuigen op haar stand zien die een motor hebben die op aardgas draait, of die elektrisch worden aangedreven. Op die manier laat de fabrikant zien rekening te houden met de vele Duitse steden waar een dieselverbod geldt.

Topman Pierre Lahutte: "De druk op diesel neemt toe: de publieke opinie keert zich ertegen. EU-instellingen en nationale regeringen voeren aangepast beleid en subsidies in om de omschakeling van transportvloten op milieuvriendelijke technologieën te ondersteunen. Tijdens de IAA, zal Iveco met z’n dieselvrije stand die staat voor een lage emissie zone, in samenwerking met Shell, laten zien dat haar elektrisch, CNG en LNG aanbod vandaag beschikbaar is als een rendabel alternatief voor dieselvoertuigen. Bezoekers van de beurs ontdekken een stand vol alternatieve voertuigen, ontwikkeld in samenwerking met klanten en partners van opbouwers, die elke missie afdekt zonder gebruik van een dieselmotor.

Op de IAA 2018 zal Iveco zijn benadering van duurzaam transport tonen, met een energiemix die aansluit bij de verschillende transportbehoeften. Zij ziet een belangrijke rol voor elektrische aandrijving, vooral bij personenvervoer op lage snelheid in stadscentra. De andere belangrijke energiebron is aardgas, dat een volwaardige oplossing biedt voor duurzaam vervoer van personen en goederen. Iveco zal het aanzienlijke milieuvoordeel van aardgas benadrukken, dat in staat is om de meest vervuilende emissies fors terug te dringen: meer dan 90% voor NO2, 99% voor fijn stof en 10% voor aardgas, dat met biomethaan tot 95% stijgt, aldus Iveco.

DEEL HET