Iveco LNG trucks voor Don Trucking en DFDS Logistics

Don Trucking heeft 20 Iveco S-Way LNG trucks in gebruik genomen. Deze trucks worden ingezet voor het vervoer van DFDS en daarmee maken ze deel uit van de verduurzaming van het wegtransport voor beide partijen. Met de LNG trucks wordt de uitstoot van koolstofdioxide verminderd en ontstaat er een transparante toeleveringsketen voor klanten. 

Verduurzaming van transport en transparantie over de logistieke stromen is steeds vaker onderwerp van gesprek tussen verladers en klanten. Met de investering in 20 Iveco LNG trucks helpt Don Trucking opdrachtgever DFDS bij het bereiken van de CO2 doelstellingen. Momenteel heeft Don Trucking 20 LNG-trucks in zijn vloot en tegen het einde van het jaar zullen daar nog eens 40 aan worden toegevoegd. Don Trucking wil het eerste CO2-neutrale transportbedrijf in Europa worden in 2025 en is van plan dit te bereiken door volledig over te schakelen op een vloot met lage emissies. Daarnaast ondersteunt Don Trucking Ecobal, een internationaal initiatief om bossen in Europa te behouden en nieuw leven in te blazen, om hun uitstoot van broeikasgassen verder te compenseren via emissiecertificaten, waardoor hun totale CO2-voetafdruk met 15% daalt. De samenwerking tussen de twee bedrijven kwam organisch tot stand, gewoon door het delen van dezelfde waarden en dezelfde visie op de toekomst.

"We werken continu aan het verbeteren van onze operaties en transportzichtbaarheid om onze klanten de best mogelijke service te bieden met een volledig transparante supply chain" zegt Michael Bech, Vice President & Head of Continent, DFDS Logistic Division. "Alleen samen kunnen we 100% supply chain transparantie bereiken. Deze samenwerking is om anderen binnen de industrie bewust te maken en oplossing te bieden als multimodaal transport. We proberen ons te richten op het verbeteren van onze sector en het gebruik van LNG - aangedreven trucks geeft ons de mogelijkheid om dit te doen. We zijn zeer verheugd om partners te hebben die dezelfde waarden delen en inspireren om de logistieke keten groener te maken door fossielvrije biobrandstoffen te gebruiken."

"Ik geloof dat deze samenwerking een effectieve actie is tegen klimaatverandering als het gaat om het neutraliseren van kooldioxide-uitstoot door het bouwen van een transparante supply chain" zegt Don de Jong, eigenaar van Don Trucking. "We hebben actieve initiatieven nodig en dat begint bij onszelf. De partnerschappen tussen individuen en grote bedrijven zijn van vitaal belang. Elk bedrijf kan zijn milieudoelstellingen verbeteren, en veel bedrijven hebben ze nog niet eens. Het is heel belangrijk om nu de duurzame marktverschuiving te begrijpen en actie te ondernemen, aangezien de vervoersdiensten blijven groeien en er de komende jaren extra inspanningen nodig zijn." Door de klimatologische effecten van de vele verschillende activiteiten die een bedrijf dagelijks onderneemt, laat Don Trucking samen met DFDS zien dat het kennen van de eigen CO2-voetafdruk een verplichting aan het worden is, vooral binnen de zware transportsector. 

DEEL HET