Iveco's op LNG voor Cornelissen

Onlangs  heeft Cornelissen Transport uit Nijmegen een drie nieuwe Iveco Stralis NP LNG-trekkers opgenomen in het wagenpark. Dit betreft de eerste levering van de nieuwe 400pk sterke aardgastrucks van het Italiaanse truckmerk in Nederland. De brandstof LNG (vloeibaar aardgas) is niet nieuw voor Cornelissen Transport: het bedrijf heeft al een aantal jaren 23 LNG-trucks die dagelijks worden ingezet voor distributiewerkzaamheden naar de filialen van Albert Heijn en Kruidvat.

De drie nieuwe Iveco Stralis NP trekkers van Cornelissen Transport zijn uitgerust met twee tanks voor het LNG. De capaciteit van deze tanks samen is 390 kilogram brandstof, waarmee de chauffeurs van het Nijmeegse transportbedrijf een actieradius hebben van maar liefst 1500 kilometer. Dankzij de stille aardgasmotor is het mogelijk om met de Iveco Stralis NP buiten de venstertijden winkels te bevoorraden in stadscentra. Daarnaast biedt de LNG-truck volgens Iveco een significante reductie van CO2-, NOx- en fijnstofemissie zonder het gebruik van AdBlue of de toepassing van een roetfilter.

Cornelissen Transport zal de nieuwe Iveco LNG-truck voornamelijk inzetten voor distributie-werkzaamheden voor Albert Heijn.

Nieuwe Stralis NP

Iveco presenteerde halverwege 2016 haar nieuwe LNG-truck, de Iveco Stralis NP. Deze evolutie van de voorgaande Stralis Hi-Road LNG heeft een 400pk en 1700Nm krachtige FPT Cursor 9 aardgasmotor aan boord. Deze is gekoppeld aan een 12-gangs EuroTronic automatische versnellingsbak, waardoor rijeigenschappen en prestaties volgens het merk gelijk zijn aan vergelijkbare trucks met dieselmotor. Tevens is de Iveco Stralis NP voorzien van de Hi-Way cabine, de leefomgeving waarin de chauffeur tijdens nationale en internationale opdrachten van alle comfort is voorzien.

DEEL HET